onsdag, mars 12, 2008

Långpannebröd med linfrö

langpannebrodmedlinfro

Långpannebröd med linfrö

5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk havssalt
2 msk flytande honung
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är ungefär fingervarm. Häll mjölken - lite i taget - över jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Blanda i alla andra ingredienser, och arbeta degen ett par minuter i maskin eller för hand tills du har en jämn, blank deg. Den kommer att vara ganska kladdig men bör släppa från fingrarna och bunken.

Låt jäsa ca 45 minuter. Häll sedan ut degen i en långpanna eller lagom stor ugnsform (jag tog en lite mindre form eftersom jag ville ha ett högre bröd), och jäs i 30 minuter till. Grädda i 200°C i ca 20 minuter, tills brödet är ordentligt genomgräddat.

Recept på engelska:
Oven-Tray Linseed Bread

Inga kommentarer: